NAJAVE DOGAĐAJA


This post is also available in: enEnglish

Odred izviđača Njegoš

Akcija: Izvidjacka kljucaonica

Odred izviđača Njegoš, u okviru dana otvorenih vrata organizuje druženje roditelja i djece. Djeca i mladi pripremaju ručak za roditelje i goste. Aktivnosti se odvijaju na Marezi.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije: Mareza, 18.03.2017

Akcija: Briga o vrtu

Nakon pripreme terena za proljećno sijanje povrća, slijedi sadnja bastenskih kultura. Ova aktivnost će biti sprovedena 25. marta u okviru baštenskog kompleksa „Ekologika“ na Marezi.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije: Bašta Ekologika Mareza/25.03.2017.

Centar za mlade Proactive

Akcija: Distribucija promotivnog materijala mladima, predstavnicima NVO-a, prezentacije, gostovanja u medijima.

Centar za mlade „Proaktiv“ i u martu planira prezentacije uz dijeljenje promotivnog materijala, uz učešće volontera/ki, saradnika/ca, drugih NVO-a koji se bave javnim prostorima i ostalih zainteresovanih sa ciljem upoznavanja svih iz zajednice zašto je važno prepoznati koji su zatvoreni javni prostori, kako ih možemo koristiti i koje se sve aktivnosti mogu u okviru istih realizovati.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Podgorica (centralna gradska mjesta, kancelarije, škole, fakulteti, mjesne zajednice i druga važna mjesta za okupljanje) /mart 2017

Akcija: Poziv za slanje fotografija o napuštenim i/ili neiskorišćenim zatvorenim javnim prostorima.

Otvoreni poziv, traje od februara, za sve zainteresovane da šalju fotografije prostora koji nisu iskorišćeni ili su zapušteni kako bi mapirali te prostore i napravili u budućnosti plan za njihovo korišćenje sa ciljem jačanja svijesti svih iz zajednice o važnosti korišćenja zatvorenih javnih prostora, njihovom učešću u prepoznavanju prostora koji se mogu koristiti u budućnosti.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Podgorica (sva mjesta u gradu, a slanje na e-mail adresu Centra Proactive i Facebook strane)/ mart 2017

Akcija: Organizovanje događaja u jednom od prostora mjesnih zajednica.

Organizovanje događaja u jednom od prostora mjesnih zajednica u saradnji sa predstavnicima Glavnog grada, a koji bi prethodno uredili i pripremili za događaj. Na događaj bi pozvali mlade i sve zainteresovane u cilju jačanja svijesti o potrebi korišćenja zatvorenih javnih  prostora i zajedničkog učešća svih ciljnig grupa.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Podgorica (jedan od prostora mjesnih  zajednica)/ mart 2017

Civis Diversus

Akcija: Radionice stripa

Održavanje nekoliko radionica stirpa za 14 djece uzrasta 9- 14 godina, kako bi stekli/razvijali umjetničke talente

Radionice imaju za cilj obezbjediti prostor za razvijanje talenata nadarene djece iz Nikšića kroz radionice stripa i ilustracije koje su im nedostupne u obrazovnim ustanovama.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Gradska kuća u nikšićkom parku 4, 11, 18. mart 2017 (od 13:00h-17:00h)