Najave događaja za februar 2017


This post is also available in: enEnglish

Odred izviđača Njegoš

Akcija: Eko patrola

Odred izviđača Njegoš, nastavlja aktivnosti u okviru Eko patrole na Marezi, koje se u ovom dijelu odnose na provjeru sređenih lokacija. Izviđanje terena će se obaviti i u Spužu, jer je lokalno stanovnišvo izrazilo želju za Eko patrolom.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije: Mareza, Spuž 15.02. – 21.02.2017

Akcija: Briga o vrtu

Dodatna priprema terena za proljećno sijanje povrća, takođe u organizaciji odreda izviđača „Njegoš“, biće održana 20. februara u okviru baštenskog kompleksa „Ekologika“ na Marezi. Prva faza pripreme je završena 28.01.2017.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije: Bašta Ekologika Mareza/20.02.2017.

Centar za mlade Proactive

Akcija: Distribucija promotivnog materijala predstavnicima Glavnog grada, mladima, predstavnicima NVO-a, prezentacije, gostovanja u medijima.

Centar za mlade „Proaktiv“ u februaru takođe planira dijeljenje promotivnog materijala o javnim prostorima predstavnicima Glavnog grada, mladima, predstavnicima NVO-a sa ciljem upoznavanja svih iz zajednice zašto je važno prepoznati koji su zatvoreni javni prostori, kako ih možemo koristiti i koje se sve aktivnosti mogu u okviru istih realizovati. Planirane su i prezentacije i gostovanja u medijima povodom ove teme.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Podgorica (centralna gradska mjesta, kancelarije, škole, fakulteti, mjesne zajednice i druga važna mjesta za okupljanje) /februar 2017

Akcija: Prezentacije za predstavnike Glavnog grada, privrednih društava, institucija i drugih zainteresovanih za aktivnosti projekta kako bi se uključili u projektne aktivnosti.

Organizovanje prezentacija o projektu i mogućim aktivnostima u zatvorenim javnim prostorima. Na sastancima se predstavlja ideja projekta i promotivni material sa ciljem jačanja svijesti svih iz zajednice o važnosti korišćenja zatvorenih javnih prostora, njihovom učešću i ulaganju sredstava u obnovu javnih prostora i/ili za organizovanje događaja u njima.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  Podgorica (kancelarije)/ februar 2017

Udruženje roditelja „Puževa kućica“

Akcija: Radionica za izradu suvenira

Održavanje šeste radionice za izradu suvenira dekupaž tehnikama

Radionice za izradu suvenira ima za cilj edukaciju mladih članova Udruženja, volontera i roditelja i sticanje vještina za izradu suvenira, biće održano 18, februara 2017. godine.

Mjesto, datum i vrijeme realizacije:  prostorije Udruženja / 18.02.2017.  (od 10:00h-17:00h)